Lasten suusta

Vuosia sitten kun olin kassalla töissä, tuli äiti pienen poikansa kanssa kassalleni, äidin latoessa ostoksia hihnalle, ilmoitti n.2 v pikkumies asiantuntevasti "meidän äidillä on tissit. pimppi ja piilolinssit" Minua nauratti ja totesin että sehän on hyvä se, äiti parka varmaan toivoi maan nielaisevan.

193587.jpg

*

Olin hoitomuksuni kanssa kaupassa ja oltiin sovittu, että, jos hän on kiltisti voin ostaa lakun. Normaalisti hän ei olisi siltikään ollut kunnolla, mutta tällä kertaa kaupassa käynti sujui hyvin. Otin karkki hyllystä lakun ja kassalla annoin sen hänelle. 4-vuotias hoitomukeloni rupesi tuulettamaan ja lauloi "itkisitkö onnesta, jos panisin sua kunnolla...". Halventavia katseita tuli kaikkialta täydestä kaupasta.

193599.jpg

 

*

2-vuotias hoitolapseni ei osannut sanoa s-kirjainta vaan lausui sen h:na ja siitä olemme saaneet monet naurut mutta yksi kerta oli yli muiden kyseinen tyttö oli kotona ruokapöydässä ihmetellyt "mihhä meilän helvetit on ku himpukahki on aina helvetti pöylällä"neiti siis kaipaili servettejä koska hoidossa ne laittettiin aina ruokailun yhteydessä pöytään

*

Olin kolmevuotiaan tyttäreni kanssa kaupan kassalla kun hän huomasi takana olevan asiakkaan,miehen jolla oli valtava parta ja sekaisin pörröttävä tukka.Tyttö sanoi ihmetellen että äiti, peikotkin käyvät kaupassa.

*

Sain keskenmenon ja tietenkin lapselle,3 v, oli selitettävä miksi äiti itkee. Poika tuumasi että älä äiti itke,isi korjaa.

*

Meidän perheessämme äiti on se joka yleensä aina imuroi.Kerrankin iskä alkoi imuroimaan ja kolmevuotias poikamme alkoi itkemään;se on äitin imuri.

*

Kun olin nelivuotias, perheellämme oli Fiat 600, joka tietysti oli maailman paras auto. Kerran maantiellä matkatessamme vilkaisin takaikkunasta ulos ja siellähän oli iso autojono. Innoissani isän ilmiselvistä kilpa-ajajan taidoista tokaisin "Isi, isi, me ollaan ihan jonon ensimmäisiä!"

*

7-vuotias Jonna kysyi äidiltään "milloin se uhmaikä oikein on" ? Äiti vastasi: noin 3-vuotiaana ja sitten 6-7 vuotiaana. Oikeastaan se uhmaikä on koko elämän ajan. Tähän Jonna vastasi: "minä en käytä sitä vielä, säästän myöhemmäksi."

*

Maria 6v pääsi tätinsä häihin ja kertoi innoissaan seuraavana päivänä naapurille, että "Minä näin, kun Anni-täti kävi eilen naimassa kirkossa".

193586.jpg

*

Rosa 4v. kysyi kovaan ääneen pikkuveljen ristiäisissä, että miksi tuo pappi laittaa kesämekon päälleen. Kaikkia muita hymyilytti, paitsi pappia... :)

*

6-vuotias Tommi-poikamme oli aloittamassa esikouluaan ja heidät siunattiin alkavalle koulutielle Jumalanpalveluksessa. Vieressämme istunutta pientä Antti-poikaa pitkä messu alkoi väsyttää ja niinpä hän poistui äitinsä kanssa kirkosta juuri ennen kolehtivirttä. Antamani lantti lujasti kouraan puristettuna, tokaisi Tommi paheksuvaan äänensävyyn kuuluvasti äidilleen: "Äiti, Antti kävi ilmaiseksi kirkossa !"

*

Poikani Santeri oli vielä viisi vuotiaana yökastelija. Mummolassa juttelimme asiasta ja mummo sanoi Santerille hiukan toruvasti että ei kai noin iso poika enää vaippoja tarvitse johon poika että, höh meidän äiti laittaa vaipat töihinkin. Nimimerkki: Äiti terveyssiteineen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

*

Hain 2-vuotiasta tytärtämme päiväkodista ja usein meitä vastaan tuli samaan aikaan ja samalla kohtaa hyvin jäyhäpiirteinen ja ystävällinen mies - hänkin kai työmatkalla. 2-vuotiaamme otti tavaksi rallattaa aina tavattaessa iloisesti: "Ruma setä tulee, ruma setä tulee."

*

Siskoni oli 8-vuotiaan tyttärensä kanssa lääkärin odotushuoneessa. He etsivät aikansa kuluksi Apu-lehdistä Jallun kuvia (missä Jallu luuraa? -tehtävä). Yhdestä lehdestä puutti takakansi, jossa tehtävä olisi ollut, niin tyttö sanoi kovaan ääneen: "Ei tää ookaan sellanen Jallu-lehti!"

*

4-vuotias istui äitinsä ostoskärryssä marketin kassajonossa ja ystävystyi takana jonottavan tädin kanssa. Juttelivat niitä näitä kunnes pikkutyttö muisti äkkiä merkillisen tapauksen ja kailotti kirkkaalla äänellä: "Kun minä heräsin niin isi ja äiti voimisteli yöllä!" - Kaikki kääntyivät katsomaan tulipunaista yövoimistelijaa. Onneksi en ollut vaimoni mukana sillä kassajono ei kuulemma koskaan ole liikkunut niin piinallisen hitaasti.

*

Minna 8 vuotta laittoi hiuksiani ja kehui kampauksen tehtyään: "Olet aivan ihanan näköinen, ihan kuin prinsessa. Ei tarvi kuin kruunu vain päähän ja ajatella, ei tarvi laittaa ollenkaan meikkejä kun sinulla on niin keltaiset hampaat".

*

Olin kolmevuotiaan tyttäreni kanssa eräänä syksynä metsässä samoilemassa. Tyttäreni kysyi, miksi emme kerää koskaan sieniä. Vastasin, että äiti ei tunne kuin kärpässienen, joten ei voida kerätä niitä syötäväksi. Tytär tokaisi siihen, että eihän se haittaa kun meillä ei muut syö sieniä kuin isä. Muutaman päivän päästä menimme neuvolaan ja neuvolatäti näytti kirjasta sienen kuvaa ja kysyi tyttäreltäni, mikä se on. Siihen tyttö vastasi, että kärpässieni ja äiti kerää niitä isille ruuaksi.

*

Olimme hississä 3-vuotiaan poikani kanssa, kun sinne tuli naapurin nuori opiskelijapoika. Hän oli pukeutunut pitkään, kiiltävään takkiin ja hänellä oli olkapäille asti ulottuvat vaaleat hiukset. Poikani vilkaisi häntä ja kommentoi, että "Tädillä on kuravaatteet." Toivottavasti nuoren herran huumorintaju oli kohdallaan, minua ainakin nauratti.

*

Kyllä 3 1/2 vuotiaalla on jo selvä käsitys elämästä.. Kun ajelimme autolla mummolaan, takapenkillä oli pitkän aikaa kovin hiljaista. Sitten yhtäkkiä poika sanoi varmalla äänellä: "Kuule, sitten kun olen iso ja minulla on paljon rahaa, ostan kalliin foortin (ford) ja me ajellaan sillä tyttöystävän kanssa. Sitten me välillä pysähdytään pussailemaan ja halimaan ja jos joku poika tulee meitä häiritsemään, minä suutun oikein kunnolla! " Ja kun päästiin perille mummolaan, poika katseli ikkunasta ja sanoi vielä, " Sitä ei tiedä vaikka se tyttöystävä kasvaa tässä jossain lähellä. Sitä ei tiedä." :)

193593.jpg

193590.jpg

*

Tyttäreni oppi luettelemaan numerot 1-10 jo 1 1/2 vuotiaana. Joten ylpeänä sukulaisille esitettiin kuinka vanessa osaa laskea jo kymmeneen. -vanessa alkoi laskee, yy, kaa, koo, nee, vii, kuu...........pitkä hiljaisuus..... silloin koitin hieman rohkaista jatkamaan laskemista ja kysyin vanessalta. Vanessa mikä tulee kuuden jälkeen. -vanessa vastaa silmät kirkkaana. kaaniit ja lohkeet. (kauniit ja rohkeet) kyllä mummot nauroivat. :)

*

Olin hoitamassa kolmivuotiasta Isabellea ja hän kysymään vaipanvaihdon yhteydessä, että onko minulla lapsia. Vastasin, että ei ole! Siihen tyttö ihmetellen, että no miksi sinulla sitten on tissit???????

*

Olimme mummin ja papan kanssa huvipuistossa ollessani muutaman vuoden vanha. Olin sitten kovaan ääneen kysynyt mummiltani "KOSKA ME MENNÄÄN SINNE ILOTALOON?" Olin tietysti tarkoittanut naurutaloa.

*

Enoni tytär n. 3-v. oli äitinsä kanssa marketin kassajonossa. Nähdessään edessä olevan naisen kärryissä muutaman olutpullon, tyttö sanoi isoon ääneen: "Äiti kato, tuo nainen ostaa ihan hirveesti mieslimsaa!"

193597.jpg

*

Armomurha on sellainen, että antaa ensin armoa ja murhaa vasta sitten.