Lasten suusta

Sylvia 3 v. oli äidin kanssa Ruokavarasto-nimisessä kaupassa. Kun ostoskärryihin oli jo lastattu riittävästi tavaraa ja lähestyttiin kassaa, totesi Sylvia kuuluvalla äänellä: "Tän kaupan nimi on Ruokavarasto siksi että täällä varastetaan meille ruokaa!"

193192.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

*

 

Janina 2,5 vuotta oli äitinsä kanssa postissa. Hän veti penkin tyhjän luukun eteen ja nousi siihen. Hän sanoi " Päivää mä tulin puhuu
siitä asumistuki asiasta"

 

*

 

Juttelin äitini kanssa 3-vuotiaan poikani kuunnellessa vieressä. Aikansa kuunneltuaan poika sanoi: mummista kuuluu ääni!

 

*

Jouduin sairaalaan antibioottitippaan. Kun 4-vuotias poikamme kuuli, kuinka isä kertoi omaisille äidin joutuneen äkillisesti tiputukseen sairaalaan-kysyi poika: "Mistä ne sen äitin tiputtaa?" Nauratti, kun ajatteli sairaalan katolta tiputusta 6 tunnin välein...

*

2-vuotiaana Jenna totesi Kalevan kisojen korkeushyppyä seuratessaan: "Toi meni sänkyyn". Kolmiloikkaajan alastulosta toteamus kuului: "Toi meni hiekkalaatikkoon".

*

2-vuotiaan Ainomme Liisa-mummi on pyöreämuotoinen ja käyttää usein tummaa takkia. Paikallisjunassa istumapaikkaa hakiessa tyttömme havaitsi tutunoloisen hamon ja osoitti häntä sormellaan, sekä kiekaisi poikkeuksellisen kirkkaalla lapsenäänellä 'PUMMI !'. Vaunuosasto repesi nauruun ja täti vaihtoi väriä, mutta löytyi häneltäkin pian hymy.

*

Kun naapuriin muutti eräs nuori pariskunta, meni 5-vuotias Minna kysymään, että onko heillä lapsia ja he vastasivat, että ei ole. Kun Minna kysyi, että miksi ei ole, niin he sanoivat, että ei vain satu olemaan. Minna katseli heitä tarkkaavaisesti ja tokaisi tietävästi, että "Olette käyttäneet kondomia".

193190.jpg

*

Terveyskeskuksen odotushuoneessa oli kaksi lasta ja punkkari. Lapset leikkivät aikansa keskenään, kunnes toisella välähti:"Nyt minä tiedän, miksi tuo peikko on täällä! No, tietysti siksi, ettei sillä ole häntää!"

*

Kristalta kysyttäessä ikää, vastasi hän aina tomerasti 2 v.
Kerran olin sitten just ihmetelly että miksi sanot aina 2 v. vaikka olet jo 4 ja tiedät sen itsekin. Soittipa sitten lehtimyyjä joka jututti
tyttöä pitkään ja kun menin puhelimeen naureskeli lehtimyyjä siellä vedet silmissä ja kertoi että kun hän oli kysynyt tytön ikää oli Krista
vastannut 2 v. mutta älä kerro äidille.

*

Kyselyiässä olevat pojat istuivat kärryissä äidin tehdessä leikkele kauppaa. Pojat olivat innokkaita kalamiehiä ja kyselivät vuoron perään mikä kala tuo on -kysymyksiä. Kun vuoroon tuli iso lohi, kysyivät pojat kuorossa, että saako sitä silittää...

*

4-vuotias Tapio oli äidin ja isän kanssa mökillä juhannuksena. Kotiin paluun jälkeen hän oli äidinsä kanssa kaupassa ja vastaan tuli eräs tuttu nainen, joka kysyi, että miten juhannus meni. Äiti vastasi, että oltiin mökillä, eikä siellä mitään ihmeellistä tapahtunut, mutta Tapio sanoi kuuluvalla äänellä, että "Kerro sille, kun isä pissasi rapuilta ja sinä olit kamalan vihainen!"

*

Emmiä 2,5 v poltti nokkonen. Kun kysyin mikä sattui, Emmi vastasi: "Kukka puri"

*

Jesse 4 v. söi lihapiirakkaa ja puhua pälpätti taukoamatta. Äiti tokaisi viidennen kerran nyt jo vähän ärhäkämmin mutta vitsailevasti että: "syöpäs nyt se pihaliirakka." "MIKÄ?" kuului pojan suusta. Äiti sanoi, että käännä se toisinpäin, niin ymmärrät.. Poika otti ja käänsi lihapiirakan ylösalaisin... eikä ymmärtänyt...

193186.jpg

*

Topiaksella (4 vuotta), oli kova vessahätä ja juostessaan vessaan kuului hampaiden välistä: ei paniikkia, ei paniikkia, ei paniikkia...

*

Ystäväni tyttärellä (3 v) oli kova nuha. He istuivat äitinsä kanssa autossa, ja äiti yritti ajaessaan pyyhkiä samalla tyttärensä nenää ja sanoi : "niistä hyvä lapsi." Tytär imi ilmaa nenässä sisäänpäin. Äiti tokaisi: "Ei, kun ulospäin." Tyttö kääntyi ikkunaanpäin, ja veti ilmaa edelleen sisään...

*

Niko 3 v. oli yleensä erittäin kova puhumaan. Kerranpa automatkalla olikin yllättävän hiljaista, ja tämä tuntui häiritsevän pientä Nikoakin.
Auton takapenkiltä kuului tuumailu:" Jaa, eipä mulla tässä juuri mitään sanottavaa ole."

*

Anni, 5v oli mummolan makuuhuoneessa leikkimässä siskonsa Marjan, 2v, kanssa. He olivat leikkineet olevansa koiria. Sitten mummo tuli huoneeseen sänkyä petaamaan ja ihmetteli, miten sänky on aivan täynnä kakunmuruja. Siihen Anni tokaisi topakasti:" Marja on hyvin pieni koira ja hän vasta opettelee nauttimaan kiinteää ravintoa. "

193197.jpg

*

4-vuotias Niia piteli sylissään parin päivän ikäistä vauvaamme, silitteli ja leperteli ja totesi sitten asiantuntevasti: "Kyllä tää jo yksivuotiaana kiroilee."

 

192958.jpg

 

*

 

Sivusta kuultua, kun lapset (4v. ja melkein 3v.) leikkivät eläinlääkäriä: "Tää papukaija on istunut väärinpäin puussa, se sitä vaivaa." 
"Taitaa olla aivoissa jotain. Leikataan otsa." (katsottu Chicagon

lääkäreitä ajoittain) 

"Annetaan sille sitten purkkaa!"

 

*

 

Oli Lucianpäivä ja ajattelimme mennä katsomaan neitoa. Milla halusi siis nähdä Rusina-neidon, rusinoitten ystävä kun oli. Mutta isoveli Jussi sanoi, että ei se oo rusinaneito vaan Lusikka-neito
Santa lusikka.

 

*

 

Kesken kauniin, aurinkoisen kesäpäivän alkoi yhtäkkiä satamaan vettä. "Aurinko meni suihkuun"  totesi Melissa 2,6.

 

*

 

Lapsia oli kielletty koskemasta kompassiin. Kun Sara 2v. sen kuitenkin sai käsiinsä, ehti isoveli hätiin: älä ota sitä, se on äidin pohjois-Suomi mittari.

 

*

 

3-vuotias Ville leikki muovisella kukko-lelulla ja lennätti sitä. Hän kertoi, että se on kotka, mutta huomasikin sitten, että lelu on kukko, koska se sanoo "kukkokiekuu": "Se onkin kotka, mikä sanoo Kot, Kot"

 

 

*

 

Oli tuulinen päivä kesällä ja äiti kysyi Millalta, että pysyykö sulla lakki päässä. Milla tarttui äitiä T-paidasta ja vastasi: "Äiti pysyykö sulla paita päällä ?"

 

*

 

Kirkas lapsenääni ristiäisten hartaimmalla hetkellä: Äiti, asuuko kastemato tuolla kastemaljassa?

 

*

 

Kim 2 v vastasi Prismassa äitinsä tiuskintaan laulamalla kirkkaalla äänellä: "Nyt meni helmot ja sen kyllä huomaa..."

 

*

 

Katselimme Särkänniemen Akvaario-mainosta;johon Janika 3v: Mentäis mekin joskus tonne lavuaariin!!

 

192961.jpg

 

*

 

Olimme järjestelemassä vakuutusasioita ja meillä oli yhteyshenkilö (korrekti herrasmies, puku päällä ja kravatti kaulassa) täyttämässä tarvittavia papereita. Niiden joukossa oli kaikille tuttu lista sairauksista yms. asioista. Listalla oli myos kysymys piilolinssien käytöstä. Mies sanoi minulle ja miehelleni: "Nään kyllä, ettette käytä silmälaseja, mutta miten on piilolinssien laita?" Tähän sanoi tyttäreni (9): "Ei meidän äiti piilolinsseja käytä, mutta kuukautissiteitä se käyttää!!

 

*

 

Ekaluokkalainen poikamme tuli penkkaripäivänä koulusta ja soitti minulle töihin. Hän ilmoitti tohkeissaan tulleensa siksi niin myöhään kotiin kun yliopistolaiset oli tulleet heitteleen koulun pihaan karkkeja kun ne oli päässeet ripille...

 

 

*

 

Matkustaessani junalla koirani kanssa, monet ihmiset tulivat jututtamaan meita. Niin myos eräs pikku-neiti, joka oli isänsä kanssa matkalla. Tytto kyseli koirastani kaikenlaista; nimea, ikää jne. Sitten tytto kysyi suureen ääneen mistä minä tiesin, etta koira on poika. Junavaunu hiljeni ja kaikki ikään kuin odottivat vastaustani. Hieman punastellen kerroin, mistä asian huomasi. Tytto kurkkasi koiran mahan alle ja vähätellen totesi: "Voi kuinka on pieni pippeli! Mun isillä on paljo isompi, näytä isi!!" Siinä sitä punasteltiin porukalla...

 

*

 

4-vuotias Otto kertoi kuuman juorun: "Valtteri sanoi päiväkodissa kironkielellä että KAKKA."

 

*

 

Samin 3-vuotis synttäreille oli tehty muumimamma-täytekakku. Kun pikkusiskon, joka on kananmuna-allergikko, synttärit lähestyivät, mietti äiti ääneen, että mitähän sitä Satulle keksisi? Siihen Sami sanoi: "Tehdään munaton muumipappa!" Eikä käsittänyt, mikä siinä meitä oikein nauratti...

 

*

 

Koulusta annnettiin tehtävä: "Kirjoita 4 ihmistä, joiden täytyy olla töissä sunnuntaina". Jannen, 9v, vastaus:
1. Posliisi. 2. Lääkäri. 3. Linjhauto. 4. Kaupa.

 

*

 

Kolmivuotiaan Venlan kolmen mielikuvitusystävän nimet olivat Ana, Ene ja Anaali...

 

*

 

Jussi (5v.) ja Milla leikkivät ja Jussi määräsi, että Milla on robotti, joka ei saa liikkua pois olohuoneesta. Milla valitti, että hän kuolee nälkään, koska kohta on ruoka-aika. Äitikin huuteli keittiöstä, että saa Millakin tulla syömään. Milla Jussille: Äiti määrää ketkä kuolee nälkään !

 

192963.jpg

 

*

Kerran eräs ystäväni kysyi 3-vuotiaaltamme, että mitäs tiedät johon tytömme vastasi, en mitää kun äiti ei oo kertonnut.

192668.jpg

*

Suomenkielinen Mimmi 7v oli oppinut laskemaan ruotsiksi kymmeneen ; " ett två tre
fyra fem sex sju hmm....leuka nio tio" Kyllä nauratti!

*

Istuin kerran bussissa, kun taakseni istahti äiti tyttärensä kanssa. Tytär oli juuri aloittanut baletin ja oli innoissaan tulevasta esityksestä.
"Äiti, milloin se minun esitys on?"
"Se on ensi viikon lauantaina"
"Jee, sitten minusta tulee viimeinkin ihan oikea pallero!"
Tyttö tietysti tarkoitti sanoa ballerina.

*

Olimme poikani kanssa hammashoitolassa kaksivuotis-tarkastuksessa. Odotellessamme omaa vuoroamme aulassa, tuli toimenpidehuoneesta hoitaja käytävään jolla oli suumaski kasvoilla ja silmälasit päässä. Poika aikansa katseltuaan hoitajaa sanoi minulle; Äiti katso, tuolla on pöllö.

 

192692.jpg

 

 

*

Ninni 4v ihmetteli miksi iskä lähti mummoa hakemaan linja-autolta. Selitimme hänelle, jotta mummolla kun ei ole korttia niin hän ei voi ajaa autoa. Ninni tuumas tähän, höh eihän sitä autoa kortilla ajeta vaan ratilla.

 

*

 

Serkkuni oli pienenä poikana sanonut ruokapöytään lentäneelle kärpäselle, että "Mene pois, Täällä syö ihmiset ja minä!"

 

*

 

3-vuotias tyttäreni leikki lattialla. Leluina oli kaksi poroa, jotka kävivät läpi seuraavanlaisen keskustelun:
"Olen korkealla, etkö näe?"
"En"
"Hommaa paremmat silmämunat!"

 

192682.jpg

 

*

 

Vanhempani ovat kertoneet, että, kun isoveljeni Simo oli pieni, niin ukkosen jyrinää kuullesaan kysyi pelästyneenä isältä: "Mikä toi on?" johon isä vastasi, että ukkonen. Siihen Simo sitten meni ulko-ovelle, avasi sen ja huusi: "Ukkonen, tule sisään. Siellä sataa!"

 

*

 

Emmaliina 5 v. kyseli eräänä päivänä, miten ne vauvat sieltä mahasta tulevat ulos. Kokosin yhdellä lauseella, että ensin ne kasvavat siellä siemenestä ja sitten äiti synnyttää ne ulos. Tyttö tyytyi vastaukseen, ei kysellyt tapahtuman alkujuuria vaan totesi, että hän on tullut paprikasta, ei voipaketista, niin kuin toiset lapset!

 

*

 

Fanny, melkein 4v tuumaili itsekseen, kun Saana koiramme nuuski häntä: " Saana tuossa haistelee, olenko minä äiti vai tyttö, vai olenko minä pahalta haiseva mies."

 

192756.jpg

 

 

*

 

Olin kirjaston lainaustiskillä 2-vuotiaan Eemeli -poikani kanssa. Meitä palveli iso, pulska miesvirkailija. Poikani katsoi pöydän reunan takaa miestä aikansa ja lopulta kysyi häneltä suoraan ja rehellisesti: Onko sinulla ISO NAAMA? Mitäpä siihen saattoi miesrukka muuta vastata kuin että no..on!

 

 

*

 

Kummitätini, päiväkodin lastenhoitaja, kertoi hauskan jutun päiväkodin ruokailusta. Eräs pienistä pojista oli juuri lopettanut ruokailunsa ja häneltä tuli röyhtäisy, johon poika totesi: "Tulipa hyvä rintapieru!" Oli aikuisia kuulemma kovin naurattanut.

 

*

 

Olin kolmivuotias, joten en muista tapausta itse, mutta vanhempieni kertoman mukaan istuin keittiön pöydän alla heidän juodessaan kahvia ja leikin uudella Jussi-nimisellä nukellani. Pöydän alta kuului jatkuvaa juttelua ja sitten huoletonääni: "Älä Jussi yhtään pelkää, mä vaan katkasen sulta pään."

 

192686.jpg

 

*

 

Poikani Miska, 4v., kysyi eräänä iltana:" Miten ne vauvat alkavat kasvaa äidin mahassa?" (Olin kahdeksannella kuulla raskaana.) Vastasin siihen, että isi laittaa siemenen äidin sisään ja vauvat alkavat kasvaa siitä. Hetken mietittyään Miska kysyi:"Löysikö isi sen siemenen ulkoa?"

 

 

*

 

Olin 10-vuotiaan liikuntavammaisen lapseni kanssa neurologilla. Lapseni on oppinut paljon uusia taitoja, ja siksi hän tarvitsee vähemmän apua arjen toiminnoissa. Lääkäri kyseli kuinka menee koulussa? - Hyvin menee. Onko Kavereita? -On. Miten niiden kanssa sujuu? -Hyvin. Kuinkas kotona sujuu? -TOSI HUONOSTI. Neurologi parka meni hieman uodon väriseksi ja hetken ryittyään hän uskalsi kysyä, että miksi siellä kotona menee nyt huonosta. Lapseni vastasi: Palvelun taso on laskenut.

 

*

 

4-vuotias "Neppu" juttelee, että hauaa aikuisena neljä lasta ja hyvän miehen. Isi kysyy, että miten niin hyvän miehen ?"Neppu" vastaa: No se antaa lapsille iltapalaa ja imuroi, jos mä oon tietokoneella ja en ehdi!:-)

 

192693.jpg

 

*

 

Olin reilut 3 wuotta ja olin kotona pihalla leikkimässä! Minua pisti
ampiainen ja aloin itkeä. Menin sanomaan äitille ja äiti kysyi mitä
tapahtui ja minä vastasin: Perhonen potkaisi !!

 

 

*

 

Pekka pian 3v ilmoitti synttärilahjatoiveekseen kaikille kyselijöille: "minä tahdon työkaluja ja mopon osia!"

 

193224.jpg

 

*

 

Tyttäreni on kiinnostunut esihistoriasta. Kerroin, että ihmisillä ja apinoilla on yhteinen esiäiti ja -isä. Juttelimme jonkun päivän päästä suvustamme. Hän kysyi kuka on minun äitini (=mummu) ja kuka on hänen äitinsä. Kerroin, että äitini äiti on minulle taas mummu, Anni-mummu, joka on jo kuollut. Ja eteen päin, kuka oli Anni mummun äiti, Elisa-mummu oli sitten hän, minun äitini mummu siis, joka eli kauan sitten ja kuolikin jo yli 60 vuotta sitten ... Tähän tuli salamana kysymys: oliko se sitten semmonen apina?

 

*

 

3,5-vuotias Elina oli juuri saanut kauan haaveilemansa pienen Bratz-nuken. Isä tuli viereen ihastelemaan pikkuruisia tavaroita ja hypisteli kynnenkokoisia limsapulloja tms. Suuri oli Elinan hätä tämän huomatessaan: - Isä, älä ota niitä! Ne on Bätsin kaljat! Se ottaa ne rannalle mukaan! Yritimme mieheni kanssa pitää naaman peruslukemilla ja pohdimme samalla kuumeisesti, minkälaisen alkoholimallin olemme oikein lapsellemme antaneet...

 

192695.jpg

 

*

 

Pikku-Riikka oli vanhempiensa kanssa autossa kun poliisi pysäytti ja puhallutti iskän, Riikka takapenkiltä poliisille....Onpa sulla huonot pillit kun ne ei ees soi!

 

 

*

 

Minea 2,5v sanoi raskaana olevalle äidilleen: "Äidin vatsassa on tyttövauva. Sen nimi on pikkusisko tai pikkuveli".

 

*

 

Valtteri 5v näki kaupassa teini-ikäisen pojan. jolla oli irokeesi-kampaus. "Kato isi, kana!"

 

*

 

Kalle, 3 vee, kysyä äidiltä mistä maito tulee. "Lehmästä", äiti vastasi, onhan maitopurkin kyljessäkin lehmän kuva". Tähän Kalle vastasi:" No, sitten mä tiedän sitten mistä olut tulee. Karhusta!"

 

192699.jpg

 

*

 

Niko (tuolloin 2,5v) oli samaan aikaan vessa-asioilla kuin minäkin. Hän katseli hetken ja kysyi, että "missä äidin pippeli on" Vastasin, ettei äidillä ole sellaista. Seuraava kysymys pojalta olikin,
että "onko se mennyt rikki". Vastasin nyt jo hieman huvittuneena, että ei se ole mennyt rikki, kun ei äidillä ole sellaista koskaan ollutkaan. Poika sulatteli hetken kuulemaansa ja totesi topakasti, että "No, mennään sitten ostamaan kaupasta sulle uusi!"

 

*

 

Istuimme kahvilassa. Pöytämme ohitse käveli jo ruokailunsa lopettanut mies tarjotinta kantaen. Pienokaisemme osoitti miestä sormella ja sanoi, muistaen mitä hänelle itselleen usein ruokailun päätteeksi sanotaan: "Setä syöny paljon, masu pinkee".

 

 

*

 

Lauri 2 joulun alla kuunteli, kun puhuttiin joulupukkista, joulukuusesta, joulukinkusta, joulutortusta ja joulu siitä ja joulu
tästä. Joulua-aatto-aamuna kuuluikin vessasta: "Äiti pyyhkii, tuli
joulukakka."

 

192702.jpg

*

 

Olin kaupassa kun kuulin pienten sisarusten keskustelun. "Kato kuinka lihava täti", poika huudahti isollesiskolleen. Sisko sitten ojentamaan veljeään "Ei noin saa sanoa, ei se oo lihava, sillä on vaan pieni pää."

 

 

*

 

Tarina kertoo: kun noin 3-vuotiaana putosin tuolilta lattialle, sanoin "Hupsista.." ja jatkoin samaan hengen vetoon: "..sanoivat he, kun putosivat korkeaan ruohikkoon."Äiti kysyi, että mitä oikein höpisen. Vastasin: "Satuja Aisopoksen mukaan!" (Kuuntelin pienenä hyvin paljon satukasetteja..)

 

*

 

Aleksi 3 v. on innokas Röllien katselija. Olimme eräänä iltana mummolassa iltakahvilla, ja yhtäkkiä Aleksi säntäsi mummon luokse ja totesi:" Puunkantohinta pysynyt, maksutaseessa vajautta." Arvata saattaa että olivat isovanhemmat hieman hölmistyneitä. Luulivat pojan katselleen talousuutisia :)

 

 

*

 

Iirikselle 4-vuotiaana oli leppäkerttu vaikea sana, se oli milloin lerppaperttu, perttaperttu, lerkkaperttu jne... Paras versio oli kuitenkin jossain vaiheessa löytynyt "pelkkä renttu!"

 

 

 

Lapsen iltarukous:

 

Rakas Jumala, tiedän, että täytyy kääntää toinen poski, mutta mitä jos sisko lyö silmään?
Aamen

 

192706.jpg

 

 

Hauska video

 

Vaipanvaihtovideo http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=30063&c=5&s=dd&p=1

 

192708.jpg